Speciale technieken

De nagelbeugel
Bij teennagels waar de hoeken dreigen in te groeien, kan een nagelbeugel de oplossing zijn. Er zijn diverse soorten nagelbeugels mogelijk, afhankelijk van de vorm van de nagel. Een plaknagelbeugel wordt toegepast op vrij platte nagels. De rondere nagels worden door een ijzeren nagelbeugel behandeld. De bedoeling van een nagelbeugel is om de groei van de nagel te begeleiden, zodat de hoeken niet meer in de huid kunnen groeien. De nagelbeugel groeit met de teennagel mee en moet indien nodig vervangen worden.

Nagelreparatie
Soms breekt er een stukje nagel af waardoor de nagel niet meer goed kan groeien of er ontstaan pijnklachten. Een nagelreparatie is dan een eenvoudige oplossing. Dit wordt door middel van acryl gerepareerd. Dit is een zeer hard materiaal. Zodra het acryl is aangebracht, wordt het hard. Nadat het enkele uren is uitgehard, kan er alles mee gedaan worden.
Indien een gelnagel reparatie gewenst is, wordt er voor gelmateriaal gekozen. De gel wordt uigehard onder een uv-lamp. Vervolgens moet ook de gel goed uitharden.
Het is echter wel belangrijk dat het materiaal niet in contact komt met bijv. chloorwater (zwembad). Dit tast de kwaliteit van het materiaal enigszins aan.
Beide materialen vergen een uithardingstijd van minimaal 6 uur. Dat betekent dat de nagel 6 uur lang niet nat mag worden. Er wordt altijd na dergelijke reparaties goed advies voor thuis meegegeven.

Antidruk
Er zijn diverse antidrukmaterialen verkrijgbaar. Dit is toepasbaar bij talloze voetklachten. Een vaak voorkomende klacht is een weke likdoorn tussen de kleine tenen. Omdat dit een zeer gevoelige plek is, is het eenvoudig de druk weg te halen door middel van een kleine tubifoamring. Deze ring wordt eenvoudig over de teen geschoven waardoor er geen druk meer is tussen de tenen. Indien de weke likdoorn regelmatig verzorgd wordt door de pedicure en de druk wordt weggehaald door een periode een tubifoam-ring te dragen, wordt het probleem meestal voorgoed opgelost. Een tubifoam-ring wordt op maat gemaakt door uw medisch pedicure. Het is uitwasbaar materiaal en gaat daarom lange tijd mee.
Naast de tubifoam zijn er nog meer mogelijkheden om pijnklachten te verminderen. Elke klacht vergt zijn eigen oplossing.